lauantai 1. tammikuuta 2022

Kuppi oikein päin vuoteen 2022

 

10-vuotiaat lapset sanoivat ennen uskonnon tuntia, että uskonto on maailman tylsin aine. Uskonto on kuulemma tylsää, koska siinä puhutaan aina Jeesuksesta ja Jumalasta. Teimme sillä tunnilla ajatuskartan Jeesuksesta. Kirjoitimme siihen muun muassa, että Jeesus käveli veden päällä, muutti veden viiniksi, paransi sairaita ja herätti kuolleita. Kysyin oppilailta, että mikä näistä oli se tylsä juttu.

Nykyään, jos puhuu Jeesuksesta tavallisessa arjessa, minut luokitellaan noloksi tai jotenkin vähä-älyiseksi. Kuitenkin, kun luen Jeesuksesta Raamatusta, en löydä Hänestä yhtään noloa kohtaa. Hän teki kaiken ihan uskomattoman hyvin. Hän toi olemuksellaan valoa tähän maailmaan. Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus olivat kuin suurenmoinen loppuhuipennus ihmeelliseen tarinaan. Ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, tarina ei edes päättynyt siihen. Jeesus sanoi jo ennen kuolemaansa ja muistutti ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsilleen, että Hän lähettää Pyhän Hengen meille. Pyhä Henki tekee evankeliumista totta myös tänään. Tämä on tuttu tarina, mutta Jeesus kantoi meidän syntitaakat ristille ja kärsi meidän puolestamme sen rangaistuksen, joka kuuluisi meille. Jeesus teki tuon kaiken voidakseen vapauttaa meidät synneistä ja, että sen kautta voisimme elää joka päivä lähellä Jumalaa. Pyhä Henki voi olla totta joka päivä meidän elämässämme.

Uskon, että Jumala haluaa siunata meitä ihan jatkuvasti. Me olemme kuin juomalasi, jonka Jumala haluaa täyttää hyvyydellään. 




Jumala haluaa olla joka päivä läsnä meidän elämässämme. Hän haluaa sytyttää meidän sydämen elämään tätä päivää ihan täysillä. Hän haluaa, että sydämemme voi olla täynnä unelmia, joiden kanssa voimme elää täynnä intoa.

Joskus meille käy niin, että meillä on kuitenkin kuppi väärin päin! Ajattelen, että on kolme hyvin selkeätä tapaa kääntää kuppi väärinpäin. Jumala haluaisi meitä kyllä siunata ja auttaa, mutta nurinpäin olevaan kuppiin on vaikeata saada mitään sisälle.




1.    Raamattu sanoo, että Jumala haluaa vahvistaa meitä sisäisesti. (Efe.3:16, 2.Kor.4:16, Efe.6:10, 1.Piet.5:10) Kun Jumala kohtasi Gideonin, Hän sanoi ensimmäisenä Gideonille hänen olevan urhea sankari (Tuom.6:12). Gideon oli piilossa vihollisilta ja hän vähätteli itseään ja oma sukuaan. Jumala halusi kuitenkin vahvistaa Gideonia. Liian monta kertaa me alamme purkaa Jumalan työtä meissä. Alamme vähätellä itseämme tai omia mahdollisuuksiamme vaikka Jumala on tehnyt työtään meissä, että olisimme vahvoja. Jumala haluaa olla heikoissa väkevä. Muista aina, että kun vähättelet itseäsi, vähättelet samalla Luojaasi.

2.   Raamattu on aivan täynnä opetusta siihen, että me ymmärrettäisiin lähimmäistemme arvokkuus. Jumalan ajatus on sataprosenttisesti se, että jokainen ihminen on yhtä arvokas. Silti niin helposti me suljemme sydämemme toiselta ihmiseltä. Joskus loukkaannumme, kun meitä kohdellaan ikävästi. Josksus näemme toisessa jotain epämiellyttävää, halveksittavaa, noloa tai jotain sellaista, jonka takia pudotamme mielessämme tuon ihmisen arvoa. Aina, kun teemme niin, me käännämme samalla kuppiamme väärin päin. Jos haluat pitää kupin Jumalan edessä oikein päin niin avaa sydämesi kaikille ihmisille ympärilläsi ja opettele näkemään heidät hyvässä valossa!

3.   Kun Jumala oli ohjannut israelilaiset Mooseksen johdolla suuren meren läpi kuivin jaloin, israelilaisille tuli pian kova nälkä. Jumala oli juuri tehnyt valtavan ihmeen kansansa keskuudessa, mutta muutaman päivän päästä israelilaiset unohtivat sen kaiken ja alkoivat valittaa Jumalan edessä. He ajattelivat kuolevansa erämaassa. Uskon, että Jumala on antanut jokaiselle ihmiselle jotain hyvää. Uskovaiset voivat nähdä elämässään paljon hetkiä ja tapahtumia, joissa Jumala on suuressa hyvyydessään vaikuttanut. On älyttömän tärkeätä muistuttaa itselleen siitä, mitä Jumala on meille tehnyt ja antanut. Kiitollinen sydän on kuin kuppi oikein päin Jumalan edessä. ”Ylistä Herraa, minun sieluni, äläkä unohda, mitä hyvää hän on tehnyt.” Ps.103:2

Näillä sanoilla haluan toivottaa kaikille lukijoilleni ihanan siunattua ja Jumalan rakkauden täyttämää vuotta 2022!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskovaisuus on enemmän kuin pinnan kiillotusta!

Voimme nähdä pinnallisia eroja uskovaisten ja ei-uskovaisten välillä. Voimme huomata, että uskovaiset ehkä kiroilevat vähemmän ja eivät naut...