tiistai 15. joulukuuta 2020

Kohti täyttä potentiaalia, osa 2

 

Me elämme erikoista aikaa. Korona on sekoittanut maailmaamme ja emme tiedä, miten kaikki vaikuttaa tulevaisuuteen. Moni ihminen on menettänyt työnsä koronan vuoksi. Olen yksi niistä, jonka työt ovat katkolla koronan vuoksi. Joulukuulle tuli käytännössä kaksi työtuntia, joista voin laskuttaa ja eilen saatujen tietojen perusteella 11.1.2021 aikaisintaan voi työni jatkua.

On mielenkiintoista huomata, miten ihmiset reagoivat koronan aiheuttamiin muutoksiin eri tavoin. Jotkut ovat vihaisia päättäjille, jotkut noudattavat pilkun tarkasti kaikkia suosituksia, jotkut ovat hämillään löytämättä omaa kantaansa asioihin. Joillekin tämä on suututtavaa tai masentavaa aikaa, jotkut näyttävät elävän niin kuin mitään muutosta ei olisi tapahtunutkaan.

Minua sykähdyttää Raamatussa Joosefin elämä valtavasti! Hän sai Jumalalta kaksi unta jo nuorena poikana. Nuo unet ennustivat Joosefille suuria asioita tulevaisuudessa. Unet saadessaan Joosefin elämässä kaikki oli hyvin. Hän oli isänsä suuressa suosiossa ja koko perheellä meni hyvin. Sitten hänen elämäänsä tuli sotkemaan veljien kateus, niin kuin korona meidän elämäämme. Ensin hänet heitettiin kaivoon, sitten myytiin orjaksi Egyptiin. Orjuudessa näyttää siltä, että Joosef edelleen tiesi mihin suuntaan hän oli matkalla ja hän näyttää toimivan hyvin tarkasti omien arvojensa mukaan. Jo orjuudessa ollessaan Joosef edistyi ja sai kokea Jumalan siunausta. Hän saa suuren suosion isäntänsä edessä ja niinpä hänen asemansa paranee. Tuossa vaiheessa Joosef luultavasti kuvitteli, että hiljalleen hän kulkisi kohti uniensa toteutumista. Sitten kuitenkin iski ”korona” uudestaan! Valheellisen syytöksen vuoksi Joosef joutuukin vankilaan! Tässä vaiheessa voimme ymmärtää, että Joosefin oli hyvin vaikeata koota itseään uudestaan! Hänellä oli varmasti suuri kiusaus käpertyä jonnekin nurkkaan ja antaa katkeruuden vallata elämä. Luultavasti Joosef ensin kamppailikin epätoivoisten ajatustensa kanssa. Raamatun mukaan hän kuitenkin ryhdistäytyi myös vankilassa ja sielläkin hän saavutti vankilan päällikön suosion. Joosef oli myyty orjaksi 17-vuotiaana ja vasta 30-vuotiaana hänet haettiin vankilasta selittämään Faaraon unet. Sen seurauksena hänestä tuli lopulta koko Egyptin hallitsija Faaraon pyynnöstä. 13 vuotta oli kuitenkin pitkä aika etsiä aina uudestaan voima toimia omien arvojensa mukaan menettämättä toivoa.

Kun sain 2.12. tietää, että uimahallit taas suljetaan, se vaikutti minuun välittömästi. Mieleni oli keskittynyt siihen, että hoidan loppuvuoden työt suunnitellusti ja yhtäkkiä kaikki suunnitelmat romuttuivat. Näyttää siltä, että mieleni tarvitsi muutaman päivän prosessoinnin tajutakseni, että mihin nyt keskittyisin. En voinut välttyä synkiltäkään ajatuksilta. Rakastan työtäni valtavasti ja nyt en saanutkaan sitä tehdä loppuun tänä vuonna. Elämääni liittyy myös samankaltainen odotusaika, joka Joosefilla oli. On olemassa unelma, jota olen välillä yrittänyt kaikin voimin irrottaa itsestäni, ettei se piinaisi minua, mutta tuo unelma ei ole suostunut kuolemaan. Tuohon unelmaani liittyen marraskuulla näin jälleen umpikujan merkit.

On ehkä vaikeatakin selittää sitä, mitä se tarkoittaa, jos 14-vuotiaana sydämeen syntyy unelma, joka ei suostu mitenkään kuolemaan. Et haluaisi tuhlata elämääsi tuon unelman kanssa, jota et omin voimin onnistu saavuttamaan, mutta et pysty sitä myöskään irrottamaan itsestäsi. Se vain elää, vaikka mitä tapahtuisi. Se unelma on niin suuri osa minua, että jokaisen, joka oikeasti haluaa tuntea minut, hänen täytyy tietää myös siitä, tai sitten hän ei tunne minua kunnolla.

Siihen jäin työttömäksi samalla, kun olen nähnyt selvät umpikujan merkit oman lähtemättömän unelmani kanssa. Miten siihen reagoisi? Haluan kertoa omasta reagoinnistani…

On paljon asioita, joihin en pysty vaikuttamaan. Voisin käyttää voimani harmitellakseni, miten mikään ei tunnut menevän toivotusti! Voisin yrittää löytää syyllisiä! Voisin valittaa siitä, miten mielestäni koronaan on reagoitu epäjohdonmukaisesti. Uskon kuitenkin, että lopulta kaikella on tarkoituksensa. Laitoin facebookiin alla olevan kuvan symboloimaan sitä, mitä uskoin Jumalan minulle puhuneen.



On lopulta niin paljon asioita, joihin voin vaikuttaa! Voin keskittyä ymmärtämään omia lapsiani enemmän! Voin keskittyä siihen, miten voisin olla parempi isä heille. Voin keskittyä avioliittoomme! Miten voisin rakentaa meidän suhdettamme entistäkin vahvemmaksi? Voin lujittaa suhdettani Jumalaan! Voin keskittyä kuuntelemaan ja ymmärtämään entistäkin paremmin Hänen ajatuksiaan! Voin syödä terveellisemmin! Olen innostunut kasviksista ja syönyt viime päivinä enemmän kasviksia, kuin ehkä koskaan. Olen vakiinnuttanut päivärytmiäni, että saisin nukuttua paremmin ja nyt olen nukkunut jo viisi yötä todella hyvin. Olen keskittynyt juoksuharjoituksiini paremmin. Olen korjannut juoksutekniikassani sellaisia asioita, joita en ole koskaan ennemmin pystynyt korjaamaan. Inhottava nilkkavaiva tuntuu antavan periksi, kunhan keskityn juoksemaan paremmalla ryhdillä ja rytmillä.

En innostunut elämäntapamuutoksesta siksi, että on kiva yrittää olla tosi urheilullinen tai tosi täydellinen jossain. Kyse ei ole sellaisesta. Innostuin siitä, koska tajusin, että minä voin vaikuttaa niin monella tavalla siihen, että kuljenko kohti omaa unelmaani. Voin haaveilla korkeista talon seinistä vain, jos keskityn myös perustuksiin ja pohjakerroksiin.

Tajusin, että voimme käpertyä sohvalle, kun asiat menevät mönkään ja etsiä aina uusia elokuvia ja sarjoja Netflixistä jämähtääksemme sinne tai sitten voimme astua elämämme ohjaajiksi. Mikään asia ei todellakaan ole tänä vuonna tuntunut onnistuvan. Tekisi mieli vain kysellä, että miksi! Mutta vastauksia ei tunnu tulevan. Ehkä tämä on kuitenkin juuri meidän aikamme! On meidän aikamme osoittaa, kuinka vahvoja ja luotettavia me olemme.

En ole suunnitellut itsemurhaa, enkä ole itsetuhoinen, mutta on sekin totta, että unelmien särkyessä sitä välillä toivoisi jotenkin vahingossa lipsahtavan auton alle tai muuta vastaavaa. Loppuun asti ajatellessa tuota joka kerta sisimmässäni syttyy jotakin. En aio luovuttaa! Minulle on annettu jotain, jota haluan antaa eteenpäin. On sittenkin niin paljon hetkiä elämässä, joissa koen tekeväni jotain sellaista, miksi minä synnyin. Haluan valpastua! Elämäni ei tarvitse olla suorittamista, vaan sittenkin merkityksellistä elämää 24/7!

Jos putoan kaivoon, nousen sieltä, jos jään orjuuteen, teen työni kuitenkin niin hyvin, että asemani muuttuu. Jos joudun vankeuteen, löydän sielläkin elämälleni suunnan. Oikeastaan mikään tai kukaan ei voi viedä sitä voimaa ja tarkoitusta, joka minulle on annettu.

On aika keskittyä oikeisiin asioihin! Voimat kuluvat, jos keskitymme asioihin, joita emme pysty muuttamaan. Huominen on liian kaukana! Tänään on aika elää omalla täydellä potentiaalilla – sittenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskovaisuus on enemmän kuin pinnan kiillotusta!

Voimme nähdä pinnallisia eroja uskovaisten ja ei-uskovaisten välillä. Voimme huomata, että uskovaiset ehkä kiroilevat vähemmän ja eivät naut...