perjantai 5. heinäkuuta 2019

Monen vuoden projekti


Tänään on tarkoitus aloittaa projekti, joka saattaa kestää jopa yli 30 vuotta. Tämän sivuston oikeassa reunassa on lyhyesti kerrottu tuosta projektista. Haluan kuitenkin kertoa hiukan tarkemmin, mistä tässä on kyse. Minulle usko Jumalaan on ollut hyvin luonnollinen ja tärkeä asia pienestä pitäen. Minut kasvatettiin uskomaan. Jossain vaiheessa aloin huomata, että usko on jotain paljon enemmän kuin vain puheet tai laulut. Huomasin, että usko voi olla koko elämäni keskipiste. Voin perustaa kaiken elämässäni uskon varaan ja se toimii.
               
Jossain vaiheessa huomasin, että monissa seurakunnissa uskosta kyllä puhutaan kaikenlaista, mutta elämää ei uskalleta laittaa sen varaan. Se on ollut mielestäni todella surullista. Monien uskovien todelliset pohja-arvot ovatkin raha, koulutus, hyvä ammatti, vakavaraisuus, elämän turvaaminen vakuutuksilla jne. Enkä nyt tarkoita, etteikö uskovainen voisi opiskella tai työskennellä korkeassa ammatissa. Kysyn vain, että mikä todella on meidän turvamme. Minkä varaan me elämämme perustamme? Halusin puhua ihmisille siitä, että Jumala haluaa vaikuttaa meidän kaikissa elämän asioissa. Koin tulevani umpikujaan, kun tällaista ei haluta kuulla. Ihmiset kadottavat yhteyden Jumalaan, kun perustavat elämänsä muiden arvojen varaan. Ei meitä hyödytä laulaa, rukoilla, saarnata tai kuunnella saarnaa, jos tosielämässä olemme työntäneet Jumalan ulos. Ajauduin ulos seurakunnista juuri tämänkaltaisen ristiriidan vuoksi. En kestä sitä, että niin kaunista ja upeaa asiaa pidetään pilkkana, kun tosielämämme puhuu aivan muiden arvojen puolesta.
               
Raamatun profeetat ovat minulle nyt esikuvana tässä. Heitä ei haluttu kuunnella. Esimerkiksi Johannes Kastaja ei ilmeisesti koskaan puhunut juutalaisten synagogassa! On kiehtovaa, että hän ei jäänyt odottamaan saarnakutsua! Hän meni erämaahan ja opetteli erikoisen elämäntavan. Hänellä oli kamelinkarvavaate yllään, hän söi heinäsirkkoja ja hunajaa. Ihmiset kiinnostuivat hänestä ja hän saarnasi heille. Vanhan Testamentin profeetat toimivat myös erikoisilla tavoilla. He asettuivat tienvarsille tai menivät ihmisten luokse herättäen huomiota jollain lailla ja saarnasivat sanomansa. Koen, että tässä projektissa on minun juttuni. Ehkä herätän huomiota ja ehkä sanomani luetaan täällä.
               
Aloitin juoksemisen vuonna 2006. Koen edelleen suurta iloa juostessani. Näihin 13 vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Olen kokeillut olla enemmän kilpajuoksija ja sitten huomattavasti vähemmän. Ihanimman oivalluksen juoksuun liittyen sain vuonna 2012. Sinä vuonna monien tapausten myötä opin, että juokseminen voi olla minulle ennen kaikkea ylistämistä. Ja sitä se onkin. Haluan osoittaa kiitollisuutta Jumalalle tästä elämästä ja terveydestä. Haluan ylistää häntä kaikin voimin, koska Hän on minulle enemmän kuin mikään muu.
               
Tarkoitus on siis löytää juoksutapahtumia Suomen jokaisesta kunnasta ja käydä juoksemassa niissä. Kuntia on yhteensä 311, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä. Kuntamäärä toki elää kuntaliitosten myötä jonkin verran. Muutama vuosi sitten kuntia oli 320. Aion myös kirjoittaa blogiani jokaisen tapahtumakäynnin jälkeen. Kilpaileminen ja voittaminen eivät ole minulle pääasia.
               
Ja tämän blogisivuston kautta haluan kannustaa ihmisiä löytämään uudelleen itsensä. Näkemään itsensä siinä valossa, jossa Jumala meidät näkee. Haluan kannustaa ihmisiä uskomaan oikeasti Jumalan todellisuuteen. Uskomaan siihen, että Hän kykenee kannattelemaan meitä ja tekemään myös ihmeitä meidän elämässä. Jumalan toiminta ei vieraannuta meitä arjen haasteista, vaan päinvastoin. Koen, että Jumalan läheisyydessä opimme rakastamaan, antamaan anteeksi ja löytämään hyviä puolia toisista. Jumalan vaikutuksessa opimme selviämään paremmin arjessa. Hän täyttää meidät voimallaan ja ilollaan, jollaista emme mistään muualta saa.
               
Uskon, että toimiva rukouselämä johtaa esimerkiksi miehiä tekemään kotitöitä enemmän ja paremmin. Se johtaa meitä keskittymään siihen rakkauteen, mikä meissä on lapsiamme ja puolisoamme kohtaan. Toimiva rukouselämä auttaa meitä kuuntelemaan sydäntämme ja tekemään elämästä yksinkertaisempaa. Meidän ei tarvitse säntäillä joka suuntaan, kun kuuntelemme sydäntämme.
               
Tänään olemme menossa koko perheen voimin Isojoelle. Isojoki on Etelä-Pohjalainen pieni kunta Kauhajoen lähellä, jossa on hiukan alle 2000 asukasta. Isojoella on upea uimaranta Kangasjärvellä, jossa on myös leirintäalue. Juoksutapahtuman nimi onkin Kangasjärvijuoksu. Tyttäreni Lotta aikoo osallistua alle 16-vuotiaitten sarjaan, jossa matkana 4,2 km ja minä osallistun aikuisten sarjaan 6,8 kilometrin matkalle. Molemmat juoksut kiertävät Kangasjärven ympäri. Vaimoni Johanna ja poikani Joonatan aikovat sup-lautailla uudella sup-laudallamme siellä. Koen sellaista positiivista jännitystä, koska olen rukoillut koko Isojoen puolesta ja rukoillessani tunnistin sellaisen ihanan Jumalan läheisyyden, joka on minulle merkkinä siitä, että Jumala haluaa vastata…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskovaisuus on enemmän kuin pinnan kiillotusta!

Voimme nähdä pinnallisia eroja uskovaisten ja ei-uskovaisten välillä. Voimme huomata, että uskovaiset ehkä kiroilevat vähemmän ja eivät naut...